دلایل ریزش مو در نوجوانی

ساخت وبلاگ

امروزه ریزش مو در نوجوانی به عنوان یک مشکل جدی مطرح است به طوری که نوجوانان زیادی درگیر مسئله ریزش مو شده اند، در نتیجه این مشکل باعث خجالت آنها در موقعیت های مختلف می شود. دلایل ریزش مو در نوجوانان متفاوت است؛ استفاده از محصولات شیمیایی برای مو، رژیم های لاغری نا سالم و فشار روحی از جمله عوامل شایع ریزش مو ، در بین نوجوانان می باشد، عوامل دیگری نیز وجود دارد که باعث ریزش مو در افراد می شود که در ادامه بیشتر به آن پرداخته ایم.

دلایل ریزش مو در نوجوانی

افراد معمولا در سنین بالای ۳۰ سال با با مشکل ریزش مو درگیر هستند اما این اتفاق می تواند در سنین پایین و حتی نوجوانی نیز رخ دهد، از دست دادن موها مخصوصا در نوجوانی بسیار آزار دهنده است. آلودگی هوا، استرس و استفاده از شامپو های متنوع و متعدد از علل ریزش مو می باشند، استفاده بیش از اندازه از شوینده ها و فرم دادن و براق کردن موها، به مرور زمان باعث تضعیف پیاز مو ها می شود، ژل ها و اسپری ها نیز تاثیری مشابه بر روی مو دارند، از جمله عوامل دیگر دخیل در ریزش مو در نوجوانی داشتن تغذیه نا مناسب و کم توجهی به مصرف کافی سبزیجات است که این امر موجب تضعیف الیاف مو و کدر شدن مو ها می شود، بنابراین با یک رژیم غذایی مناسب می توان مو ها را تقویت کرد. گاهی ریزش مو می تواند زمینه ارثی داشته باشد. در زیر به برخی از دلایل اصلی ریزش مو در نوجوانی و چگونگی مقابله با آن  اشاره کرده ایم.

 

ریزش موی ارثی: ریزش موی ارثی معمولا در سنین ۲۰ سالگی رخ می دهد و درمان هایی برای کند کردن فرایند ریزش مو وجود دارد.

کمبود آهن: کمبود آهن باعث ریزش شدید مو و رنگ پریدگی به ویژه در خانم ها می شود، عنصر آهن در کنترل فرآیند تولید و رویش مو بسیار ضروری می باشد.

رسیدگی بیش از اندازه به مو ها : استفاده زیاد از انواع شامپوها، ژل ها و اسپری ها، استحمام زیاد و سشوار زدن زیاد به مو باعث ضعیف شدن آن می شود.

پر کاری غده تیروئید: این بیماری که باعث بروز عواملی نظیر کاهش وزن، عصبی شدن، پرخاشگری و اسهال می شود و افزایش سطح سوخت و ساز، فرایند ریزش مو را به دنبال دارد.

کم کاری غده تیروئید: کم کاری غده تیروئید بیشتر در زنان و معمولا در سنین بالای ۵۰ سال شایع است و باعث افزایش وزن، خستگی، افسردگی، یبوست و اخلال در تمرکز می شود.

بهداشت پوست و مو: از جمله دلایل دیگر ریزش مو در نوجوانی و همچنین بروز بیماری های پوستی، عدم توجه کافی به سلامت پوست، مو و بهداشت فردی است.

تماشای تلویزیون و استفاده بیش از حد اینترنت: به طور کلی کاهش فعالیت های فیزیکی تاثیر قابل توجهی در کاهش متابولیسم بدن و در نتیجه کاهش برخی از هورمون ها برای تحریک رشد مو ها می شود.

 

به کار بردن راهکار های زیر در درمان ریزش مو و همچنین داشتن مو های شاداب و سالم تاثیر به سزایی می تواند داشته باشد:

رژیم غذایی سالم و متعادل: استفاده از سبزیجات سالم و نیز ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز، موجب داشتن موهای سالم می شود. مواد مغذی مانند آهن، روی، انواع پروتئین ها، اسید های چرب امگا ۳، ویتامین های گروه B که در تخم مرغ یافت می شوند همه این موارد در داشتن موی سالم و شفاف به شما کمک می کنند، ضمن اینکه برای پیشگیری از ریزش مو در نوجوانی بسیار مفید هستند. جالب است بدانید درمان گیاهی ریزش مو و استفاده از رزِم غذایی سالم می تواند موثرترین روش برای درمان و یا پیشگیری ریزش مو باشد.

 

اضافه کردن مکمل های ویتامین خوراکی به برنامه غذایی: بعضی از ویتامین ها مثل ویتامین D برای رشد مو مؤثر هستند ولی از طریق غذا جذب بدن نمی شوند، بنابراین با مصرف آن و نیز مکمل ویتامین های گروه B نظیر بیوتین، ویتامین E، روی و منیزیم با دستور پزشک، بدن ویتامین های مورد نیاز خود را تامین خواهد کرد چرا که این مکمل ها در حفظ سلامت بدن و موها کمک زیادی می کنند.

دوری از محرک های استرس زا: ریزش مو در اثر استرس در دراز مدت و یا وقایع ناگهانی اتفاق می افتد در این مواقع، با شستن مو ها،شانه کردن و حتی دست کشیدن روی آن ها می بینید که مو ها به صورت دسته ای کنده می شود. این اتفاق معمولا موقتی است و معمولا بعد از قطع استرس رشد مو ها به حالت عادی بر می گردد ولی اگر استرس درمان نشود علاوه بر اینکه ریزش مو شدید می شود، مشکلات جدی زیادی به دنبال دارد.

 

با انجام فعالیت هایی مانند یوگا، مدیتیشن و یا دویدن می توانید استرس خود را مهار کنید و آرامش را به زندگی خود برگردانید و از این طریق از هرگونه ریزش مو خودداری نمایید.

 

دلایل ریزش مو در نوجوانی

 

وبلاگ هلث 98...
ما را در سایت وبلاگ هلث 98 دنبال می کنید

برچسب : دلایل ریزش مو در نوجوانی, نویسنده : امیرحسین health98 بازدید : 706 تاريخ : شنبه 20 مرداد 1397 ساعت: 3:25